El magistrat Santi Vidal, a qui el Suprem ha reconegut el dret de retornar a la carrera judicial després de ser-ne expulsat, ha reconegut aquest dimarts que se sent "molt incòmode" per tornar a ser jutge de l'estat espanyol, ja que li hauria agradat poder-ho fer en el "sistema judicial de la República de Catalunya".

"Malauradament, els fets posteriors a l'1 d'octubre del 2017 no em permeten complir aquell desig", ha explicat. En tot cas, s'ha mostrat "molt satisfet" per la decisió del Suprem perquè "s'ha assolit l'objectiu de reparació jurídica d'una decisió arbitrària i injusta", però té una "sensació agredolça" per no poder ser jutge d'un estat català independent.

L'advocat que ha portat el cas, Marc Marsal, ha dit que està molt satisfet pel fet que hagin pogut fer front a "vulneracions palmàries de drets fonamentals que tenen un pòsit de discriminació ideològica clar".

No obstant això, lamenta que el Suprem no hagi aprofitat el cas per "purgar l'ordenament jurídic, i en concret el reglament de la carrera judicial, d'articles que poden ser utilitzats d'aquesta manera tan esbiaixada pel Consell General del Poder Judicial".