L’escalada verbal del líder del Partit Popular, Pablo Casado, que ha arribat a considerar que “l’agenda de Catalunya és l’agenda d’ETA” ha acabat amb la paciència dels col·lectius de víctimes de terrorisme, cansats que s’utilitzi “les víctimes del terrorisme per fer campanya”.

Així ho ha dit Consuelo Ordóñez, germana del regidor del PP Gregorio Ordóñez assassinat per ETA el 1995 i presidenta del Colectivo de Víctimas del Terrorismo (Covite) que, en declaracions a ‘El País’,  ha demanat a Casado que deixi de “banalitzar” al barrejar “coses que no tenen res a veure”.

“Tenen molts temes per fer política”, ha assenyalat una Ordóñez indignada per les comparacions entre el procés independentista i les negociacions en el seu moment amb la banda terrorista ETA, per demanar-li que “no ens grapegi ni ens manipuli” per afegir que “Zapatero no ens va trair ni ens va enganyar. Va demanar l’aval del Congrés per negociar amb ETA i li el van donar”.

“Tota la vida s’ha negociat amb ETA”

“Tota la vida s’ha negociat amb ETA”, ha recordat Ordóñez, per afegir que “en aquest tema haurien d’estar tots molt calladets”, i per això ha rebutjat frontalment aquestes comparacions entre la negociació amb ETA i la negociació amb els independentistes. “Em fan mal. No té res a veure una cosa amb l’altra”, ha assegurat, perquè malgrat que no li agrada “gens la situació que hi ha a Catalunya i em sembla molt greu, però no és terrorisme”. “El que més mal fa a les víctimes és aquest tipus de banalització”, ha afegit.