"L'agenda que estem veient a Catalunya és l'agenda d'ETA, és a dir l'agenda del nacionalisme que s'alia amb l'esquerra acomplexada i apaivagada pensant que alguna cosa ha de donar a l'esquerra per intentar resoldre aquest desequilibri d'una Transició i d'un adveniment a la democràcia en el qual les cartes van estar marcades". Així ho ha explicat el líder del PP, Pablo Casado, en una entrevista amb l'Agència Efe.

"És la gran fal·làcia de l'esquerra nacional, l'intentar veure la Transició com un pacte que es va tancar en fals. Per tant, que ara mateix l'esquerra de Sánchez, com la de Zapatero, intentin reescriure la Transició, cedint als nacionalistes, abans als etarres, ara als borrokas catalans, és un error històric", ha detallat.

Aznar i ETA

"El Govern d'Aznar com tots els governs de la democràcia el que va fer és, una vegada que ETA va proposar deixar les armes, escoltar quan les deixaven i quan ETA va intentar explicar o negociar, aixecar-se de la taula i derrotar-la. El Govern del PP no va negociar res amb ETA", i ha afegit que "en aquesta taula el que hi havia era uns representants d'un president del govern espanyol al qual li van rebentar el cotxe amb una bomba i li van intentar disparar dos míssils al seu avió presidencial. Per tant, un respecte al senyor Aznar que és víctima d'ETA no és un president del govern que va negociar amb ETA com va fer Zapatero".

"ETA la va derrotar el PP i la va derrotar tallant el finançament internacional, declarant a Batasuna una organització terrorista... per tant, equivalències sobre la lluita antiterrorista...", ha subratllat.

Un 155 més dur

Preguntat per un 155 més dur a Catalunya, Casado ha exposat que "no hi ha més alternativa". "A Catalunya, per desgràcia i per culpa del que està fent aquest govern, no hi ha alternativa a aplicar l'article 155, això sí durador, no com va imposar Ciutadans que era només per convocar eleccions, i un 155 amb un àmbit competencial extens no com va imposar el PSOE sense entrar a interior, educació, i en mitjans de comunicació", ha concretat.

El líder dels populars creu que "cal aplicar un article 155 i que el partit que lideri aquesta resposta s'emportarà darrere a l'Espanya dels balcons, que no és del PP ni de Cs ni ara de Vox, és un 60% o 80% d'espanyols, també d'esquerres, que li estan donant un mandat clar als seus polítics que ja està bé, i per tant el 155 deuria d'aplicar-se immediatament amb nomenament del Govern des del govern central, sense límit de temps i amb tot el desplegament de l'àmbit competencial". I ha insistit: "El president del govern espanyol ha de fer complir la llei i a Catalunya no es compleix la llei. On és Pedro Sánchez? Crec que és tremendament lamentable que un president, que no s'acaba de creure el que és perquè l'hàbit no fa el monjo i no està a l'altura, està francament impossibilitat per governar, ni en nombre d'escons ni en qualitat personal, i tampoc en lleialtat institucional".

Casado ha remarcat que creu que "el compliment de la llei senzillament no té alternativa, la llei es compleix en tota la seva dimensió i en tot el Regne d'Espanya". "El que estem veient, és que a les portes del Parlament hi ha mocosos dient 'visca Terra Lliure', una organització terrorista amb 200 atemptats a la seva esquena. ¿Això no és per a la llei de partits, no és per a tallar el finançament per als partits Arran o CDR que diuen que no tenen finançament públic i i tant si el tenen com Omnium i ANC?", ha exposat.

Il·legalització de partits

Preguntat per si il·legalitzaria algun partit català, Casado ha confessat que "iniciaria el procediment perquè els jutges siguin els qui ho facin". "La meva pregunta és hi ha ara motius perquè s'il·legalitzin organitzacions polítiques a Catalunya? Segons la meva opinió, per descomptat".

Així, el líder del PP no dubtaria a il·legalitzar Arran "perquè justifica la kale borroka, encoratja la violència als carrers i encoratja escarnis contra els jutges i els meus companys. Per exemple, ANC i Omnium Cultural què estan fent, o ERC i el PDeCAT, rebent fons públics tenint líders independentistes ja processats per rebel·lió o per sedició?". "Per això hem demanat, a part de la modificació de la llei de partits una modificació de la llei de finançament de partits polítics perquè els partits que tinguin els seus líders processats per rebel·lió o sedició perdin qualsevol subvenció pública", ha conclòs.