La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha manifestat, "des del respecte institucional", que encara no ha sentit a Quim Torra dir "res" que li interessi sobre la vida real de la gent real que viu en aquesta comunitat.

"Realment encara no li he sentit dir res que m'interessi", ha admès la també portaveu del Consell, que s'ha preguntat "què hi ha dels problemes de la gent que viu a Catalunya, què hi ha de la sanitat, de l'educació, de la dependència a Catalunya".

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en una entrevista a Europa Press en ser preguntada sobre la situació actual que es viu a Catalunya i l'anunci de Torra que aquesta tardor serà "reivindicatiu".

Sobre això, ha assenyalat que li sembla bé que "cada un tingui les seves prioritats polítiques", però ha lamentat que, malgrat que Torra porta ja uns mesos en el càrrec, "és tots els dies el mateix", com "el dia de la marmota".

"Tirar-se consignes no és dialogar"

En aquest sentit, ha criticat l'absència de diàleg entre totes les parts: "Es tiren les coses uns a d'altres" i "tirar-se consignes a la cara no és dialogar". Segons la seva opinió, està "profundament empobrit el debat que hi ha a Catalunya i que salta al debat nacional". Els líders polítics que aspiren a ser presidents del govern espanyol estan que si "llaç a dalt o llaç a baix", ha criticat.

Segons el seu parer, s'ha generat un "debat infraintel·lectual basat en mentides, que no té cap sentit i que no té res a veure amb la vida de la gent". De fet, Oltra té la sensació que "a Catalunya i cada vegada més a Espanya" quan arriba aquest tema els ciutadans apaguen les notícies perquè no interessa.

"Interessa des del punt de vista electoral a algun que vol treure d'això rèdit electoral però això és pa per avui i fam per a demà" perquè "confrontar a la societat mai ha sortit bé". I "qui contribueix a partir-la per la meitat, des d'un costat i l'altre, està sent molt irresponsable i està jugant amb el futur d'una societat en harmonia i en pau i això és molt perillós en política", ha remarcat.

La defensa de Llarena podria ser un precedent "perillós"

Preguntada si com a jurista creu que el govern espanyol hauria de defensar el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena després de ser denunciat a Bèlgica per Carles Puigdemont i els consellers a l'exili per unes declaracions del magistrat, la vicepresidenta ha expressat els seus "dubtes" perquè es tracta d'"una actuació privada i unes opinions legítimes però en l'àmbit privat, no en la seva funció jurisdiccional". "Jo tinc els meus dubtes que això hagi de fer-se càrrec el govern espanyol", ha manifestat.

Ha ressaltat la diferència entre la defensa de la jurisdiccionalitat i la defensa d'una qüestió privada: "Si jo tinc una baralla amb el meu veí i li dic el que no li dec que dir i aquest veí em porta als tribunals civils o penals doncs no ha la Generalitat de defensar-me de res. Me n'he anat de la boca i és qüestió meva".

"Si com a vicepresidenta, en la meva funció de vicepresidenta, pateixo el que sigui, llavors sí", ha dit, però respecte a un acte privat té dubtes, igual com "molts juristes".

A més, adverteix que podria establir un precedent "molt perillós" que "després serà difícil de gestionar", però considera que "el que passa és que el tema de fons ho trasbalsa tot, en el moment alguna cosa faci olor d'independentisme tot es trasbalsa".