Després que la consellera de Salut, Alba Vergés, defensés en seu parlamentària el contracte amb Ferrovial, l'allargament de les restriccions del Govern i el tancament de la Cerdanya i el Ripollès, ha protagonitzat una forta picabaralla amb el diputat de Ciutadans Jorge Soler.

"Se m'han inflat els ovaris. Es pensa que és millor que la resta per ser metge amb aquesta mena de classisme que m'atreviria a dir que és ranci", li ha etzibat a Soler, llicenciat en Medicina i responsable del partit taronja en matèria sanitària.

Vergés ha revelat que fa cinc anys que va conèixer el diputat Soler i l'ha acusat de creure's superior a la resta per la seva formació mèdica. "Jo porto anys defensant el sistema públic de Salut. No cal ser professional sanitari per defensar i estimar el sistema. Feminitzi's una mica. Treballi més en equip, com faig jo, formant-me amb molta gent de moltes disciplines diferents", ha exclamat. 

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, i la diputada d'ERC Anna Caula s'han solidaritzat amb la consellera i han titllat el discurs de Soler de "classista" i "paternalista".

El diputat taronja havia dit en la seva primera intervenció que si bé Vergés "diu sovint que el sistema no estava preparat per la pandèmia de la Covid-19, potser qui no estava preparada és la persona que ha aguantat al peu del canó sense coneixements científics ni mèdics". "Va tenir un bon moment per retirar-se amb dignitat", li havia etzibat afegint que l'elecció del doctor Argimon "va ser una bona decisió del president Torra".

La rèplica de Soler

Al seu torn de rèplica, Soler s'ha mostrat perplex per les acusacions de la consellera i s'ha burlat de l'anècdota explicada per Vergés: "Ni recordava el debat que ha esmentat la consellera". Soler també ha assegurat que "ser metge no és classista, sinó un gran honor i no hi penso renunciar". "Tampoc penso renunciar a ser home", ha afegit responent a la reclamació de Vergés.

En aquest sentit, el diputat taronja s'ha reafirmat en les seves paraules contra la capacitat de Vergés i ha afirmat que "em consta que a ERC hi ha gent més preparada que vostè". Soler també ha acusat Vergés de rectificar gràcies a observacions seves i d'altres diputats sense reconèixer-ho i "sense haver demanat mai perdó".