La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, reclama que s'investigui i se sancioni els militars responsables del sorteig d'una prostituta entre militars de la caserna del Bruc de Barcelona, segons ha comunicat a les xarxes socials. També ha afirmat que resulta evident que cal "molta més formació" en igualtat a l'Exèrcit. A més, ha lamentat que hi ha una cultura patriarcal "inherent de la seva cultura organitzativa". I ha indicat que els exèrcits són una de les institucions que més reprodueixen la masculinitat hegemònica" i ha demanat que les institucions donin exemple de la tolerància zero envers el masclisme.

D'altra banda, Verge ha assenyalat que l'exèrcit espanyol ha adoptat protocols contra l'assetjament i les violències sexuals només recentment. I ha lamentat que del centenar de denúncies anuals "només unes poques arriben a judici". Alhora, ha fet una crida als homes que siguin testimonis de fets com els que ha revelat el diari Ara perquè no siguin còmplices i denunciïn els fets. "La màxima responsabilitat en l'erradicació de les violències masclistes és dels homes", ha sentenciat.

Colau reclama una investigació i que es depurin responsabilitats

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a l'Estat una investigació urgent i que es depurin responsabilitats pel sorteig d'una prostituta que han organitzat militars de la caserna del Bruc per la Puríssima. A través d'un missatge a les xarxes socials, Colau ha expressat la seva "indignació" per aquests fets com a dona i alcaldessa d'una ciutat "orgullosament feminista". I ha assegurat que cal un "canvi profund" en l'àmbit educatiu, amb formacions regulars i amb reglaments actualitzats perquè aquest tipus d'actituds "no tinguin cabuda" a cap institució pública. I ha remarcat que el mínim exigible és que es respectin els valors democràtics.

Puigdemont recorda qui és el capità general de l'exèrcit 

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha recordat qui és, en realitat, el cap de l'exèrcit a Espanya: Felip VI. I és que, a banda del cap d'Estat, també és el comandament suprem de les Forces Armades. "El rei espanyol és el capità general de l'exèrcit que sorteja una prostituta. Els monarques espanyols han alliçonat bé la seva tropa", ha escrit en una piulada que ha rebut centenars de likes i repiulades.

ERC preguntarà a la ministra de Defensa sobre el cas

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha anunciat via Twitter que Esquerra Republicana de Catalunya preguntarà a la ministra de Defensa, Margarita Robles, sobre aquesta situació: "La manada porta uniforme. Li preguntarem a Robles per aquests animals", ha publicat el portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés.