L'exdirigent dels comuns, Albano Dante Fachin, ha clavat un ventallot a la formació de l'alcaldessa Ada Colau. Després de dies sense pronunciar-se al respecte, aquest dissabte Fachin ha trencat el silenci i, a través d'un fil de Twitter, ha explicat què en pensa de la seva candidatura a la investidura. "Han triat règim, corrupció i monarquia", ha indicat.

En primer lloc, Fachin ha dit que no havia parlat fins ara per tres motius: perquè sap que "en política assumir contradiccions és imprescindible", perquè creu que dins l'equip dels comuns hi ha gent meravellosa i perquè considera que un pacte entre ERC i els d'Ada Colau tampoc seria progressista. Tanmateix, assegura que ara "ja no es pot callar".

Per Fachin, els comuns "no fan un pacte pragmàtic per cap revolució a Barcelona", sinó que creu que estan duent a terme "una operació de gran abast" . "És perpetuar-se a costa de fer de crossa del més fosc del Règim del 78. No és una renúncia moral. És política i és definitiva. Ja està", ha indicat. 

Per tot això, l'exdiputat diu que els comuns "han triat règim, corrupció, politiqueria i monarquia". "A la resta només ens queda construir, desobeir i posar el cos. I si cal assumir contradiccions, amb els reprimits i no amb els repressors", ha assegurat.