Ada Colau ha comparegut davant els mitjans de comunicació per presentar el seu posicionament davant la propera investidura a l'alcaldia de Barcelona, que tindrà lloc d'aquí a set dies. Colau ha insistit en la seva voluntat de formar un tripartit d'esquerres, ja que considera que calen "majories estables i transversals" i ha lamentat els vets creuats entre Ernest Maragall i Jaume Collboni.

Davant aquesta situació Colau, s'ha proposat com a única candidata capaç de liderar el projecte progressista a nivell municipal. “Estem convençuts que som l’única força que pot liderar aquest acord transversal”, ha declarat hores després que rebés l'aval de la militància per optar a l'alcaldia. I ha afegit que “tenim la legitimitat dels vots i tenim la convicció de que és el que necessita Barcelona”.

Colau ha insistit en què està oberta a tot tipus de converses amb ERC i amb el PSC "abans i després de la investidura". I s'ha mostrat indignada pels vets creuats entre ambdues formacions, que exclouen qualsevol negociació que inclogui a l'altre: "Em sembla molt lamentable que el senyor Maragall ens digui amb qui hem de parlar i amb qui no hem de parlar. Espero que rectifiqui". Colau ha volgut deixar clar que els comuns no volen entrar en la dinàmica de blocs: "Vull donar un missatge a Collboni i a Maragall. No serem el trofeu de ningú".

Colau ha al·legat que "hem de superar les polítiques de blocs", tot apuntant que ho diu "la majoria social" en base als resultats electorals, que ha definit com "complexos" i "de difícil gestió".

Sobre la possibilitat que arribi a l'alcaldia gràcies als vots de Ciutadans, Colau s'ha afanyat a aclarir que "no fem polítiques d'acords ni de pactes, ni amb Valls, ni amb Ciutadans". Ara bé, no ha descartat ser investida amb els vots d'aquesta formació: "De les posicions del senyor Valls n'és responsable el senyor Valls", ha argumentat, tot afegint que ella no ha negociat res amb el candidat de Ciutadans