L'advocat Gonzalo Boye ha reaccionat amb ironia a la censura que ha anunciat avui la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, a Internet, per frenar una República digital catalana.

"Com es passa Erdogan", ha indicat l'advocat, al·ludint a l'autoritari president de Turquia.

La iniciativa ha estat anunciada aquest matí pel president espanyol, Pedro Sánchez, i aprovada en el Consell de Ministres per la via d'urgència. Amb el reial decret llei sobre seguretat digital, l'executiu socialista en funcions, pretén actuar sobre les pàgines del Govern i de l'independentisme català.

Fonts de govern espanyol han explicat que el decret afectarà, entre altres iniciatives, Identicat, el projecte "d'identitat digital sobirana" que va posar en marxa al setembre el Govern i que suposa un registre voluntari de ciutadans catalans. També afectarà totes aquelles pàgines de l'administració que tinguin el servidor fora de la Unió Europea.

República digital

Pedro Sánchez ho ha deixat ben clar en anunciar el decret, que ha portat ell personalment al Consell de Ministres: l'objectiu és frenar els intents de l'independentisme d'estendre el que es coneix com la "República digital" catalana.

El reial-decret de mesures urgents per raons de seguretat en matèria d'Administració Electrònica, contractació de les Administracions Públiques i Telecomunicacions té per objecte regular aquest marc normatiu, que comprèn mesures urgents relatives a la documentació nacional d'identitat; a la identificació electrònica davant les administracions públiques; a les dades que estan al seu poder; a la contractació pública; i al sector de les telecomunicacions.