El 76,62 % de veïns que han votat a la consulta de Sant Julià de Ramis han decidit canviar el 25 de juliol per l'1 d'octubre com a festiu local. En total, hi han participat 462 persones de les 2.100 que estaven cridades a les urnes. D'aquestes, 354 han votat 'sí 'al canvi de festiu per commemorar el referèndum, mentre que 99 han optat per mantenir el dia que hi havia fins ara.

La consulta la va proposar el grup JXCAT-JUNTS de Sant Julià de Ramis i Medinya i, tot i que no era vinculant, perquè l'ajuntament encara no té un reglament que reguli la participació, l'alcalde, Marc Puigtió, s'ha compromès a portar els resultats al ple del 2020 on es decideixen els festius locals perquè sigui l'aplicació a partir del 2021.

D'altra banda i pel què fa a la pregunta sobre les campanes que ha incorporat la Parròquia de Medinyà, els veïns han decidit que continuïn tocant les 24 hores per 152 vots davant dels 11 que han votat que no.

Sant Julià de Ramis ha dit 'sí' a canviar el festiu local del 25 de juliol per l'1 d'octubre, en homenatge als fets que van passar al municipi durant el referèndum del 2017. Sant Julià de Ramis és on havia de votar el president a l'exili, Carles Puigdemont, i una de les nombroses localitats del territori que va patir la violència policial.

Les campanes continuaran tocant

D'altra banda, a la consulta també s'hi ha incorporat una pregunta de la Parròquia de Medinyà per decidir si els veïns volen que les campanes de l'església segueixin tocant les 24 hores o bé deixin de fer-ho des de les dotze de la nit fins a les vuit del matí. De les 166 persones que hi ha participat, 152 han votat que continuïn tocant tot el dia. Només onze han votat que s'aturin unes hores.