La cap de llista de la CUP a les eleccions del 10-N, Mireia Vehí, veu possible punts d'acord amb ERC i JxCat si es mantenen amb la "crítica frontal" al PSOE. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Vehí ha assenyalat que la manera de solucionar el conflicte passa per "autodeterminació, drets i amnistia" i s'ha mostrat disposada a "fer política" amb les forces que contribueixin a "jugar" en aquest marc.

Pel que fa als aldarulls al carrer arran de la sentència del procés, Vehí ho ha definit com "expressions de ràbia" de gent molt jove que pensa que no té futur i se n'ha desmarcat. "L'estratègia de la CUP és una altra", ha dit en referència a la desobediència civil.

La cap de llista ha apostat per la desobediència civil com a eina que permet fer "accions massives i transversals" i ha demanat una taula internacional que posi sobre la taula l'exercici de l'autodeterminació. De fet, segons ha apuntat, la desobediència civil sempre acaba amb negociació.

Vehí ha explicat que la CUP va a Madrid a fer de "caixa de ressonància" i amb la voluntat "d'impedir que es tanqui per dalt el que es va obrir per baix" tot referint-se a una "crisi sistemàtica i estructural".

Pel que fa a l'Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà demà dimecres, Vehí ha confirmat que membres de la seva formació hi assistiran "encantadíssims" encara que la CUP impulsés la setmana passada una reunió de càrrecs electes davant la "inacció" d'una resposta política a la sentència. Segons Vehí, ara s'ha de definir de quina manera la desobediència civil s'articula als municipis i com s'apel·la a la comunitat internacional.