L'Assemblea de Càrrecs Electes es reunirà aquest dimecres a Barcelona a les 19 h al Palau de Congressos de Catalunya, a l'Avinguda Diagonal. El president del Consell per la República Catalana, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, va adreçar la setmana passada una carta des de Waterloo a les organitzacions que tenen càrrecs electes en les diferents institucions per instar-les a participar "activament" a l'Assemblea.

El PDeCAT ha animat els seus alcaldes, regidors, diputats i senadors a participar en l'Assemblea d'Electes convocada. L'objectiu de la convocatòria és respondre a la sentència que empresona amb 100 anys als dirigents polítics i socials i poder disposar "d'un espai lliure de prohibicions, amenaces i limitacions de drets" que creuen que està sotmetent l'Estat a les institucions d'autogovern de Catalunya.

Per la seva banda, ERC ha fet el mateix amb els seus electes i, en una piulada, es van conjurar per "treballar per una solució democràtica a la situació" de Catalunya. Finalment, a l'Assemblea també hi participarà la CUP, que reclama que l'Assemblea sigui "operativa" i no "una estructura més".