L'advocat del president a l'exili Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha vaticinat que els jutges del Tribunal Superior de Justícia de Madrid resoldran al seu favor i que, per tant, Puigdemont podrà ser el candidat de Junts per Catalunya a les eleccions europees del pròxim 26 de maig.

En una entrevista al Via Lliure de Rac 1, l'advocat també ha assegurat que per primer cop en 18 mesos, amb el pronunciament d'aquest divendres, la Fiscalia espanyola ha "retornat al lloc que li assigna la Constitució com a garant de la legalitat". Ara bé, també ha posat sobre la taula que si no els hi donen la raó, encara podrien recórrer al Tribunal Constitucional, però que seria "un viatge a l'absurd".

En relació a la Junta Electoral Central (JEC), l'advocat ha assegurat que els motius per vetar la candidatura del president Puigdemont són completament ideològics, ja que els seus pronunciaments contra polítics catalans han estat clarament político-ideològics.

Boye també ha comentat el que passarà després de la sentència d'aquest dissabte i ha assegurat el seu equip "ha d'estudiar tots els escenaris jurídics" ja que que el que ha passat en relació a la candidatura de Puigdemont és molt greu. Alhora, ha assegurat que un cop rebin la resolució s'hauran de reinstaurar els candidats, és a dir al mateix Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.