L'advocat d'Oriol Junqueras Andreu van den Eynde considera que el fet que el Tribunal Suprem consulti a la justícia europea sobre la immunitat de Junqueras és una "victòria tècnica". 

Tot i així, el que el lletrat vol per al seu client és una "victòria pràctica".  Van den Eynde ha demanat ser prudents perquè el tribunal encara no ha formulat la qüestió i espera que més enllà de tenir la "raó tècnica", això tingui alguna "projecció pràctica per al seu client".

Van den Eynde ha parlat aquest dimecres a Catalunya Ràdio sobre el plantejament de la qüestió prejudicial que ha fet el Tribunal Suprem al Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre l'abast de la immunitat de Junqueras. Un moviment que retorna el cas "al punt de partida", ha dit. 

Malgrat ser escollit eurodiputat a les eleccions del 26-M, el Suprem no li va donar permís per recollir l'acta per a l'escó a l'Eurocambra. També se li ha negat la presència a Estrasburg el pròxim 2 de juliol, a la constitució del Parlament Europeu. En aquesta qüestió Van den Eynde veu difícil "que la justícia de la UE hi intervingui de manera cautelar". 

Per aquest motiu, el seu advocat considera que "de vegades sembla que els jutges espanyols no entenguin que, en determinades qüestions, el dret de la UE està per sobre de la Constitució". 

Andreu van den Eynde ha afegit que, si el TJUE acabés dictaminant que Junqueras té immunitat com a eurodiputat, voldria dir que "segurament no es podria dictar una sentència fins que el Parlament europeu no donés el permís" i que, a més, també hauria d'implicar la llibertat de l'exvicepresident.

També ha advertit el Suprem que els pròxims moviments estaran vinculats a l’acció del Parlament Europeu més que la justícia espanyola.