Ja fa més d'un mes i mig que la justícia va suspendre el tercer grau dels presos polítics homes i les condicions en què viuen són pitjors que mai. Així ho ha denunciat aquest dijous l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, a través d'un fil de Twitter.

Van den Eynde ha qualificat les condicions amb què viuen de "brutals" i "aberrants" i ha acusat el Tribunal Suprem d'actuar d'aquesta manera només amb els presos polítics. Segons ha explicat el lletrat, "fa més de 40 dies que cap d'ells pot tocar a cap dels seus familiars, ni dona ni fills", afegint que l'únic contacte que els permeten és parlar 40 minuts a la setmana a través del vidre.

També ha assegurat que els presos han de suportar ser 24 hores tancats al mòdul sense activitats. "Això és pitjor que el que suporta qualsevol pres en circumstàncies normals, inclosos els casos de terrorisme", ha explicat. A més, Van den Eynde ha vaticinat que no tindran cap mena de permís fins el 2021

"Aquest cop no ha estat el sistema penitenciari (que els havia atorgat un règim amb sortides) sinó un TS que ha ordenat, en un context d’emergència sanitària, que la pena es compleixi en aquestes brutals condicions sense cap tipus de pietat. L’únic que podem fer nosaltres és defensar-los fins al final i sobretot recordar-los cada dia perquè aquest tràngol el passin sabent-se acompanyats", ha conclòs.