L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha indicat a TV3 el perquè del seu silenci en ple interrogatori a un dels testimonis que van ser agredits per la policia espanyola el dia 1 d'octubre.

El lletrat estava formulant preguntes a Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis, i, de cop i volta, es va quedar callat i va rebre un toc d'atenció de Marchena: "Les preguntes s'han de portar preparades de casa".

Al cap d'uns dies d'aquests fets, Van den Eynde ha volgut explicar els motius del seu silenci: "Vaig callar perquè el tribunal, que el tinc a dos pams, va començar a fer unes manifestacions i comentaris sobre el que estaven dient els testimonis". "Em va semblar molt fora de lloc", afegeix l'advocat de Junqueras i Romeva.

Tot i que Van den Eynde ha assegurat a la televisió pública catalana que aquests comentaris van existir i que per això va fer silenci, per escoltar, lamenta que si no hi ha imatges sobre el que estaven dient no es podrà demostrar. 

Finalment, l'advocat dels dos presos electes ha conclòs que no farà polèmica sobre els fets si no els pot demostrar: "Però jo sí que ho vaig sentir perquè els tenia a dos pams", ha apuntat.