El raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, ha revelat algunes curiositats de la seva vida a l'exili en una entrevista del programa APM que es va emetre aquest dijous a TV3 entre les quals destaquen una anècdota amb els porros i els Mossos i a qui va votar les passades eleccions del 14-F, entre altres coses.

Una de les anècdotes més curioses ha estat precisament la que relaciona els porros de marihuana amb els Mossos. "Josep, diga'm la veritat, t'has fumat un porro a la Casa de la República?", li ha preguntat l'entrevistador Joel Díaz provocant-li el riure al raper.

"No, però sí que un amic meu va venir de visita i s'estava liant un porro de camí cap allà. I quan vàrem arribar se'l va encendre i li vaig dir: 'guilipolles, que aquí hi ha Mossos d'Esquadra, imbècil". "Però els Mossos d'Esquadra no tenen jurisdicció allà", ha respost Díaz. "A vegades els hi tiro pedres perquè no et poden fer res", ha ironitzat el raper. 

Arenas també ha explicat que tot i que ha rebut més de 500 amenaces de mort a través de les xarxes, mai ningú li ha dit res pel carrer. "És que ets un armari. Tens uns braços com les meves cames", ha apuntat Díaz. "Això és de follar-me Espanya", ha etzibat el raper somrient.

En un moment menys divertit de l'entrevista, Valtònyc ha recordat les dificultats que té per viure amb normalitat al tenir una ordre de detenció per terrorisme i ha afirmat que mai perdonarà Espanya per no haver pogut assistir al funeral de la seva mare.

ERC, JxCat i la CUP: a qui va votar?

Valtònyc va poder votar gràcies a un amic que li va cedir el seu vot. A qui? Doncs la CUP. "Si hagués votat amb cap hagués votat a Junts", ha aclarit. "A Junts hi ha gent molt de dretes", ha comentat Díaz. "És un vot útil. Aquí vius unes coses que allà baix no les vius, o saps unes coses o t'enteres", ha puntualitzat. Ahir, però, el raper va carregar durament contra l'acord a què van arribar el partit al qual va votar i ERC.

Precisament sobre ERC Valtònyc ha reconegut no tenir-hi una bona relació i ha estat contundent: "Mai m'han donat suport". "Això de voler pactar amb el 'puto' Estat i voler la merda aquesta de la taula de diàleg no s'ho creu ni Déu", ha sentenciat.

Sobre la seva relació amb l'exconseller de Cultura Lluís Puig, també exiliat a Brussel·les, Valtònyc ha reconegut tenir una molt bona amistat. "Som els testimonis dels Països Catalans! La meva família està una mica preocupada perquè em ve a veure aquí i em diuen: 'Tiu, no tens amics de la teva edat?'", ha bromejat.