El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, ha etzibat una dura cleca a l'Audiència Nacional per la decisió de no jutjar per assassinat els tres presumptes membres de la cèl·lula que va atemptar a Barcelona i Cambrils el 17 i 18 d'agost del 2017.

"Als rapers ens fan judicis per terrorisme i als terroristes no saben jutjar-los. No hi ha dia que una institució espanyola no faci vergonya", ha carregat el raper exiliat a Bèlgica.

Valtònyc va ser condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme i injúries greus a la corona espanyola per l'Audiència Nacional l'any 2017 per les lletres de les seves cançons.

Aquest dijous, l'Audiència Nacional ha processat els tres possibles implicats en els atemptats pels delictes d'integració en organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d'explosius i estralls en grau de temptativa. Tot i que diverses de les acusacions van demanar a la Sala que ordenés a el jutge instructor l'ampliació de la imputació per les víctimes dels atemptats el tribunal ho ha rebutjat atès "que no s'ha d'atribuir als processats fets que no els van ser imputats en l'acte del jutjat".