Els portaveus dels partits amb representació al Parlament han comparegut aquest matí davant dels mitjans de comunicació per valorar el discurs de Cap d'Any del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas.

PSC

Esther Niubó ha retret al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, que parlés de la conveniència de governs estables en el seu discurs de Cap d'Any "quan ell precisament ha estat el responsable de la inestabilitat" política de Catalunya. "Va ser el discurs d'un home que està lluitant per la seva supervivència política", ha declarat. Niubó ha lamentat que Mas al·ludís a l'emergència social de Catalunya i a la sensibilitat que es plasma en les institucions, però no proposés solucions: "El que la societat necessita és molt més: demanem compromís i en realitat no hem vist res d'això".

PP

El cap del grup al Parlament, Xavier García Albiol, ha assegurat que el discurs va ser decebedor "perquè, lluny de fer autocrítica i balanç de la situació política de Catalunya, es va dedicar a implorar, una vegada més, la misericòrdia i el favor de la CUP".

Ciutadans

El portaveu Carlos Carrizosa ha criticat que Mas utilitzés el discurs per pidolar a la CUP que doni suport a la seva investidura al Parlament la setmana vinent. "El senyor Mas continua pidolant a la CUP que l'investeixi president. És inadmissible que després d'inventar-se el dret a decidir s'inventi ara el deure de decidir", ha declarat aquest dijous als periodistes davant les portes del Parlament.

Catalunya Sí que es Pot

El diputat i portaveu adjunt, Albano Dante Fachín, ha criticat que el president en funcions insisteixi “en una proposta purament personalista” amb la qual “no se’n surt” per formar govern, i amb què “intenta agafar-se al poder com sigui”. El projecte nacional d’Artur Mas va de la mà d’un projecte social “inexistent”, ha afegit, que justament és el que provoca el “bloqueig” actual. “Amb aquest plantejament, Mas és incapaç de generar les complicitats per generar un govern”, ha apuntat.

CDC

La portaveu convergent, Marta Pascal, ha fet "una crida a la responsabilitat" de la CUP perquè doni el seu aval a la investidura d'Artur Mas, i ha recordat que el límit per evitar eleccions és el 10 de gener. Pascal ha insistit que Junts pel Sí en cap cas es planteja canviar Artur Mas per un altre candidat, i ha aplaudit el discurs de final any d'aquest dimecres, ja que va deixar clar que "l'agenda nacional –l'aposta per la independència– i l'agenda social estan absolutament relacionades".