L'ex-primer ministre francès Manuel Valls ha assegurat aquest dissabte en un acte a Palma que "els que volen trencar Espanya són els mateixos que volen trencar Europa" i ha citat François Mitterand per advertir que "el nacionalisme és guerra".

"Quan uns volen imposar la seva visió estreta i treure l'espanyol de les classes i imposar la seva visió supremacista i trencar Espanya, aquests exactament estan preparant avui, d'una altra forma per descomptat, les guerres", ha dit Valls.

"Quan s'és europeu es lluita contra el nacionalisme", ha defensat l'ex-primer ministre francès, que s'ha definit com a francès, fill d'espanyol i barceloní. Valls també ha dit que "els populismes, els nacionalismes trenquen la llibertat, la democràcia i els valors d'Europa".

"Soc amb vosaltres per construir una Europa, però també al meu nivell una Espanya forta i unida en la seva diversitat", ha dit a Palma, en la tercera presentació de la Plataforma Espanya Ciutadana, després de les organitzades el 20 de maig a Madrid i a Màlaga el 16 de juny.