El candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha dit que la trobada d'aquest dijous entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, semblava "una reunió entre governs estrangers", per la qual cosa creu que s'ha enviat un missatge equivocat a Espanya i al món.

"Hem de dialogar, però sempre dins del marc constitucional i respectant l'estat de dret", ha afirmat aquest divendres en un comunicat, en el qual lamenta que Sánchez no defensés amb més èmfasi els principis constitucionals ni marqués els límits del debat amb el president del Govern de Catalunya, segons ell. Aquest dijous va trobar a faltar que Sánchez recordés "quin era el marc de debat, que no és un altre que l'estat de dret, la Constitució i l'Estatut", i ha subratllat que l'independentisme està en un atzucac i vol guanyar temps.

Segons Valls, el problema entre Catalunya i la resta d'Espanya resideix dins de la mateixa Catalunya, amb una societat fracturada en dues parts: "Les famílies estan dividides i trigarem una generació sencera a guarir les ferides", i ha destacat que s'està donant una imatge espantosa de Barcelona, tota Catalunya i tota Espanya.

També ha demanat a Sánchez que iniciï una ronda de contactes amb el PP i Cs per aconseguir un "pacte de país" per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), i ha afirmat que els comptes no poden estar en mans dels separatistes i els populistes, en les seves paraules.