El candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls no està d'acord amb el diputat de Ciutadans al Congrés Toni Cantó, que va assegurar aquest dimarts que "el castellà ha desaparegut en llocs com Catalunya, Balears, la Comunitat Valenciana el País Basc o Galícia".

L'exprimer ministre francès no creu que això sigui cert: "El castellà no està desaparegut a Catalunya". Així ho ha exposat en una entrevista a RAC1 aquest dijous, on també ha explicat que ha sentit a molta gent parlant castellà a Barcelona. Ara bé, reconeix però que "hi ha certa inquietud".

El candidat a l'alcaldia de Barcelona ha assegurat que el català tampoc no està en perill: "S'ha de protegir però hem d'anar amb compte" i ha afegit que "hi ha molta gent que està preocupada".

També ha repetit diverses vegades que ell no és independentista i que "el meu projecte és perquè Barcelona sigui una gran capital oberta i europea no perquè sigui la capital d'una república catalana". En aquest sentit ha comentat que no té, de moment, cap reunió programada amb Puigdemont.

La llista de Valls

L'exprimer ministre francès no ha volgut donar encara cap nom sobre els que l'acompanyaran a la llista: "Tinc noms però ja vindran les presentacions. La llista ha de ser igualitària". Així, ha revelat que el seu número dos serà una dona.

Valls també ha dit que té intenció de quedar-se a la ciutat encara que no guanyi a les municipals: "No sóc candidat per marxar demà, no tindria sentit". "Passi el que passi, vaig dir que em quedava a Barcelona", ha reblat.