"El problema de Barcelona no és Vox, és l'independentisme". Amb aquesta contundència s'ha expressat el candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, en una entrevista a Els Matins de TV3 on s'ha mostrat optimista indicant que guanyarà els comicis i serà alcalde de la capital catalana. 

Valls no fa cas de les enquestes, com la que publica aquest dijous El Nacional.cat que el situa en la quarta posició, i recorda que els sondejos no tenen en compte els indecisos. Segons Valls, "encara hi ha molts indecisos que segur que no repeteixen el vot de les generals" i per tant assegura que la seva formació superarà els resultats de Cs a les darreres eleccions generals.

Valls ho té clar, ell és "l'únic canvi possible per fer fora Ada Colau" i afegeix que aquesta és la petició que més li fan els barcelonins i barcelonines. De la mateixa manera, el candidat unionista ha subratllat que presentar-se amb les sigles de Ciutadans és molt positiu ja que "és el partit que va aconseguir més vots en les darreres eleccions de 2017".

Top manta

El també exprimer ministre francès, ha apuntat que la primera preocupació dels barcelonins és la seguretat i ha explicat que ho solucionarà "tornant a donar prestigi a la Guàrdia Urbana". 

Valls també es preocupa molt pel top manta i ha donat xifres: "Hem passat 300 de manters a 2.000 i això és insuportable pels botiguers de Barcelona". És per aquest motiu que l'alcaldable ha criticat el govern de Colau i l'ha acusat de demanar a la Guàrdia Urbana que "miri cap a un altre costat" pel que fa als manters.

Pactes postelectorals

Tot i que Valls ha assegurat en diverses ocasions que ell guanyarà i serà l'alcalde de Barcelona, ha indicat que estaria disposat a pactar amb els socialistes i amb el PP. Ara bé, s'ha negat en rotund a pactar amb el candidat d'ERC, Ernest Maragall: "Amb l'independentisme de Maragall no hi pactaria i amb Colau tampoc perquè ha desprestigiat la ciutat". "No vull que Barcelona sigui la palanca de l'independentisme", ha conclòs el candidat.