La sessió de constitució del Congrés dels Diputats d’aquest dimarts comptarà amb la mateixa mesa d’edat del passat 21 de maig, amb la presidència per al diputat més gran, el socialista burgalès Agustín Zamarrón, de 73 anys i les dues secretaries per als més joves, les diputades Lucía Muñoz, d’Unidas Podemos, de 26 anys, i Marta Rosique, d’ERC, de 23.

Zamarrón va causar impresió pel seu aspecte, amb una llarga barba blanca i ulleres rodones que recorden la seva retirada amb el literat Ramon María del Valle-Inclán, autor entre d’altres, de Luces de Bohemia i desenvolupador de la teoria de l’esperpent. L'aparició al Congrés d'aquest diputat va disparar les notes d'humor al maig. Per la seva banda, Rosique va lluir, en la constitució del Congrés precedent, una samarreta amb lemes antifeixistes i una visible estelada.

marta rosique ERC congres EFE

Efe

La mesa d’edat és una mesa provisional constituïda pels membres més grans i més joves que presideix la sessió fins a la constitució de la mesa del Congrés. La seva principal funció és dirigir el procediment de designació dels membres de la mesa.