"No ens rendim". Aquest és el repte de la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, que no perd l'esperança de desconvocar la vaga del Metro prevista per a demà.

Tanmateix, però, Vidal ha admès a TV3 i Catalunya Ràdio que, de moment, "la vaga està convocada perquè no va ser possible arribar a cap acord", després d'una reunió que va durar gairebé fins a les 4 de la matinada. Això sí. Ha assegurat que "com a equip municipal intentarem fins a l’últim minut arribar a un acord", tot i que ha recordat que, "fins ara, només hem posat sobre la taula millores".

La presidenta de TMB ha carregat contra el comitè de treballadors del Metro perquè "no hi ha la mateixa actitud" per part de tots els seus membres i, encara més, tenint present que "hem fet una oferta de màxims amb responsabilitat per l’interès general". En aquest sentit, ha anunciat que "els sous dels directius s'han incrementat un 0,5% i el dels treballadors un 13%", com ja va revelar ahir.

Per això s'ha lamentat que "no podem assumir les demandes retributives del comitè en una situació de responsabilitat sense posar en perill altres qüestions com les tarifes o els impostos".

Vidal, però, ha explicat que el conveni col·lectiu del Metro acabava el 31 de desembre del 2015 i que, malgrat això, ja van començar a negociar-lo a l'octubre, al temps que ha posat de manifest que "a TMB mai s'ha tancat un conveni en menys de sis mesos". "Els sindicats estan portant la negociació a un carreró sense sortida", ha sentenciat.