Després que els treballadors del Metro van rebutjar ahir la possibilitat d’arribar a un acord amb la direcció de TMB per desconvocar la vaga de dilluns i dimecres, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut respondre els vaguistes recordant-los que el conflicte actual és per una qüestió de negociació del conveni relacionada “amb millores de condicions, no pas per retallades ni acomiadaments”.

Per això, tot i reconèixer la “legitimitat” de les demandes, la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha recordat que en el col·lectiu dels treballadors del Metro “el sou brut mínim a jornada completa són uns 29.000 euros anuals, i el sou més habitual són uns 33.000”, i que les negociacions, en les quals “TMB ha fet tots els esforços”, se centren en la reducció dels contractes temporals i a temps parcial, que segons l’equip de govern de Barcelona en Comú són una minoria.

Mercedes Vidal ha afegit que entre les propostes de TMB s’incloïa “un nou dia festiu” i altres mesures, com ara passar a jornada complerta una tercera part dels treballadors que no la fan sencera, “que són el 24 per cent de la plantilla”. Però ha afegit que no era acceptable la demanda dels treballadors “d’incrementar els sous en 150 euros al mes per cada treballador” sense arriscar-se a posar “en perill la viabilitat de l’empresa”.

Per tot plegat, Colau ha lamentat que els treballadors “no hagin acceptat les propostes de TMB”, perquè en tractar-se “d’una empresa pública amb un pressupost limitat”, la posició dels treballadors li ha semblat “desproporcionada”. Amb tot, Colau s’ha mostrat disposada “a seguir negociant”, encara que sigui un cop passada la vaga de dilluns i dimecres vinent.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat