El director general dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, assegura que les intervencions policials durant les mobilitzacions de la vaga general d'ahir 21 de febrer, només van ser necessàries en un 3% de les accions que es van produir arreu del territori, segons ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio. En total els Mossos van actuar en 9 dels 229 actes i manifestacions que es van celebrar arreu del territori català. 

Per Martínez, el dispositiu policial va complir els objectius de garantir el dret de vaga i de llibertat d'expressió fent-lo compatible amb el de la mobilitat i evitant la "confrontació" de persones. Martínez ha volgut recordar que dels detinguts, per atemptats als agents de l'autoritat, dos ja han estat posat en llibertat i els altres dos passaran a disposició judicial les properes hores. 

Martínez admet que l'ocupació de les vies de la Renfe per part dels estudiants va ser una de les accions que van generar més tensions, en un dia que admet que "la complexitat" la generen les accions sorpresa, habituals en jornades com la d'aquest dijous. 

En aquest cas dels estudiants, però, ha explicat que hi va haver una important mediació i interlocució. Per això, Martínez rebat les crítiques de la CUP que qualificava les càrregues de "salvatges" i ha demanat "no desenfocar" l'anàlisi de la situació i "acostar-se amb serenor als fenòmens". 

Pel que fa als ferits, el director general dels Mossos ha explicat que de la quarantena de ferits durant el dia, setze són agents del cos que van patir contusions fruit de les intervencions policials, però s'ha mostrat convençut que estaran actius "ben ràpid".