El seguiment de la vaga general en el sector del comerç és desigual. El petit comerç s’ha afegit a la convocatòria, i molts dels comerços han abaixat les persianes en protesta pel judici al procés arreu del país, mentre que la resposta de les grans cadenes comercials i les grans superfícies ha estat nul·la.

A la ciutat de Barcelona hi ha de tot. Mentre les botigues del passeig de Gràcia estan totes obertes, excepte la farmàcia, un recorregut pel centre mostra un petit comerç que funciona a mig gas, amb botigues tancades. Ho confirmen fonts de Barnacentre, que expliquen que com ja ha passat en convocatòries anteriors, la protesta té seguiment únicament entre el petit comerç.

Qui sí que ha seguit la vaga és la Nayana Teixe, que juntament amb el seu soci té dues botigues de complements de moda al carrer Canuda i el carrer Elisabets i una bugaderia d’autoservei al carrer Guillem Tell, al barri de Gràcia. Avui ha tancat tots tres negocis, com ha fet en les darreres convocatòries de vaga.

“És una qüestió de principis”, afirma. Nayana Teixe lamenta que la protesta dels petits comerciants del centre quedi diluïda davant les grans cadenes comercials.  “Hi ha una apatia generalitzada, però molta gent continua indignada”, afirma.  “Exigim als polítics que facin coses, i després el poble no ho fa”, reflexiona.

vaga general 21F botigues tancades EL NACIONALL

Al seu torn Gabriel Jané, president de Barcelona Oberta, parla de normalitat absoluta. El representant de l'entitat que aplega 19 eixos comercials i turístics de la capital, afirma que on hi ha afectació és allà on hi ha manfestacions i protestes. Jané confirma que hi ha comerciants que a títol personal han decidit no obrir avui dijous, encara que no ha estat una opció majoritària al centre. Als barris ha passat una altra cosa.

Amb tot Jané afirma que l'impacte de la vaga es deixarà sentir en el sector perquè el comportament dels comprador varia durant les jornades de protesta.

vaga general tancament botigues El Nacional Marc Gonzalez

Durant la manifestació dels estudiants celebrada al migdia al centre de Barcelona, les grans cadenes han abaixat persianes mentre passava la protesta. Ha passat amb establiments del carrer Pelai i de la plaça Catalunya.