Els presos polítics tancats a Lledoners mantenen la vaga de fam per denunciar el Tribunal Constitucional a qui acusen de bloquejar el seu accés al Tribunal Europeu de Drets Humans pel fet de no tramitar els nombrosos recursos d'empara que han presentat. 

Aquest dimarts l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, compleix 11 dies de vaga de fam; els mateixos que el conseller Jordi Turull. Per la seva banda, Quim Forn i Josep Rull es van sumar a la incitativa del dejuni més tard i avui compliran vuit dies sense menjar.

En una piulada, el conseller Josep Rull recorda que "tota persona té dret a ser escoltada públicament i amb justícia per un tribunal independent i imparcial". És per aquest motiu que exigeix que s'apliqui aquest article de la Declaració Universal dels Drets Humans.

El conseller Joaquim Forn s'ha expressat en una línia molt semblant a la de Rull i també ha fet al·lusíó a l'article 10 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Jordi Turull ha subratllat "el deute" que ha contret amb la gent i ha indicat que "la força del procés serà la clau de la nostra victòria":

Precisament aquest dilluns, la portaveu dels presos que fan vaga, Pilar Calvo, explicava que els presos han perdut entre 3,3 i 7 quilos. Concretament, Jordi Sànchez i Jordi Turull, que van començar la vaga de fam fa deu dies, han perdut cinc quilos cadascun. Josep Rull i Joaquim Forn, que la van iniciar fa una setmana, n’han baixat 3,2 i 7, respectivament. Els metges atribueixen la pèrdua de pes del conseller d’Interior a la seva “complexió forta” (partia dels 107 quilos).