Jordi Sànchez i Jordi Turull fa nou dies que van iniciar la vaga de fam a la presó de Lledoners, i en fa sis que els consellers Joaquim Forn i Josep Rull van començar la mateixa acció. Tots quatre protesten pel bloqueig dels seus recursos d'empara al Tribunal Constitucional, que així impedeix que puguin accedir al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg.

En un missatge a les xarxes socials, Joaquim Forn ha recordat que la seva lluita no ha de "interferir" en les accions que han "reforçat" la lluita de l'independentisme, com ara sopars grocs o concerts per la llibertat dels presos. 

Per la seva banda, Jordi Sànchez i Jordi Turull, president del grup parlamentari de JxCat, han denunciat que el TC impedeix el seu accés a la justícia internacional i ha titllat el bloqueig del seu recurs d'"injustícia". 

La vaga de fam que fan a la presó de Lledoners rep suports també des de fora del centre penitenciari. Aquest divendres van començar els dejunis encadenats organitzats per l'ANC, que han de durar fins al 21 de desembre, i més de 204.000 persones s'han adherit a la web Vagadefam.cat