Ciutadans s'abona a la teoria de la conspiració sobre l'ajornament del ple del Parlament que havia d'arrencar aquesta tarda. La Mesa ha acordat posposar-lo a demà a causa de la meteorologia, però els d'Arrimadas ho consideren "una excusa" per evitar un "ple polèmic". 

En nom del partit taronja, Carlos Carrizosa ha lamentat que se suspengui la sessió prevista per aquesta tarda, en la qual s'havia de celebrar un debat sobre la corrupció proposat pel seu grup. Creu que hi havia alternatives a l'anul·lació del ple. Val a dir que la situación de Cs no és comparable a la de la resta de partits, que sí que tenen diputats que són alcaldes, que han d'atendre les necessitats dels seus veïns afectats pel vent, la neu i els aiguats. Sigui com sigui, un cop arrenqui el ple, el primer partit de l'oposició al Parlament avança temporal, mediàtic i judicial, si no s'acata la inhabilitació de la JEC a Torra. 

En el moment que el president segui al seu escó de l'hemicicle, tal com han avalat tantels lletrats de la cambra com la immensa majoria de grups -JxCat, ERC, PSC, comuns i CUP-, Cs encendrà els llums d'alarma. "Si Torra s'asseu al seu escó demanarem a Torrent que acati la resolució de la junta electoral; si no, estarà cometent un delicte de desobediència", ha sentenciat Carrizosa. Alhora, ha afirmat que, si ve al Parlament, Torra també estarà delinquint, en el seu cas "per usurpació de funcions" de càrrec públic. Des de Cs, com des del PP, insisteixen que ja no és ni diputat ni president. 

En aquest sentit, defensen que de cap manera pot celebrar-se l'habitual sessió de control al president, i que cap grup ha de poder-lo interpel·lar. Amb tot, no ha volgut avançar què faran arribat el moment, si abandonar el ple o escenificar la seva discrepància d'una altra manera. 

La compareixença dels presos

A qui sí que vol interpel·lar Carrizosa és a Oriol Junqueras. Així ho ha reconegut preguntat per quin paper tindran durant la compareixença dels exmembres del govern empresonats prevista per dimarts 28 de febrer a la comissió del 155. Cs mai no ha participat en aquesta comissió, però malgrat això, el líder del partit ha deixat clar que faran "que el senyor Junqueras escolti tot allò que no li diu Sánchez sobre què pensen molts catalans sobre el cop d'estat que va patir Catalunya". 

No ha confirmat si aquest cop sí que assistiran a la convocatòria, però ha garantit que "alçarem la veu". A més de Junqueras, estan citats per comparèixer els exconsellers Jordi Turull. Joaquim Forn, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa.