El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha insistit en la necessitat que es conformi un govern "estable" a Espanya i no ha descartat que, si no arriba a formar-se un nou Executiu a Madrid, s'avancin els comicis al País Basc previstos, en principi, per a la tardor. En tot cas, no veu "el més oportú" que les eleccions basques coincideixin amb les espanyoles, i ha assenyalat que podria convocar-les per abans del 26 de juny, tot i que comportaria la dissolució del Parlament el mes que ve, quan a la Cambra hi ha encara feina per fer.

A més, Urkullu, que ha assegurat que no tem "una pinça" entre EH Bildu i Podemos, ha destacat en una entrevista concedida a ETB que ell no ha dit mai que la seva preferència fos un Govern espanyol entre el PSOE i Podemos, sinó que el que ha assegurat, i ratifica, és que "amb el PP que s'ha conegut els quatre anys passats, malament, i amb aquest PP, no".

"I també he dit i ratifico que pitjor amb aquest PP i amb Ciutadans", ha afegit, per recordar la posició que la formació d'Albert Rivera manté contra el Concert Econòmic, la Quota o l'objectiu que té de "recentralització". "A partir d'això, jo no entro en el que puguin ser les fórmules. El que jo sí que reivindico és la necessitat d'un Govern i d'una estabilitat", ha indicat.