El catedràtic de Dret Constitucional Joaquín Urías ha criticat aquest dimecres que la Guàrdia Civil hagi difós informació falsa sobre l'organització Tsunami Democràtic per aconseguir que Microsoft bloquegés la seva app. "La Guàrdia Civil està mentint", ha denunciat Urías al programa Tot es mou de TV3, en referència a les acusacions d'organització terrorista.

"Per presumpció d'innocència no es pot dir que sigui una organització terrorista", ha argumentat el catedràtic, que ha recordat que en tot cas hi ha una investigació oberta per part de l'Audiència Nacional però que encara res ha quedat comprovat. "Els acusen d'una cosa que no se sap si han comès", ha insistit.

Urías ha defensat que la Guàrdia Civil "vol frenar tot el que puguin relacionat amb el moviment popular" a Catalunya. "S'inventen fets perquè saben que si no ho donen per segur, fora de l'Estat no s'entén la repressió", ha dit, assegurant que això demostra la "soledat internacional de l'Estat" que "s'ha d'inventar coses perquè sinó tothom veuria que és una desproporció".