GitHub, servei de repositori -web on es penja codi font de programes informàtics- propietat de Microsoft, ha bloquejat des dels Estats Units l'accés a l''app' de Tsunami Democràtic, dins de les maniobres judicials per impedir la difusió dels continguts d'aquesta plataforma que lidera les protestes per la sentència condemnatòria als processats pel procés independentista. En aquests moments la pàgina on s'allotjava l'aplicació informa que ja no està disponible.

Segons una nota feta pública per la mateixa plataforma Github, el bloqueig arribaria després que l'empresa ha rebut als Estats Units una petició de la Guàrdia Civil, acompanyada d'una ordre judicial, en la qual se'ls sol·licitava "la retenció del contingut i les dades relacionades amb la investigació" de Tsunami Democràtic, en un context, segons la policia militaritzada, d'una situació d'"aldarulls violents que involucren greus desordres públics i el sabotatge d'infraestructures crítiques".

La mateixa nota confirma que l'Audiència Nacional duu a terme una investigació en la qual "el moviment Tsunami Democratic ha estat confirmat com una organització criminal que impulsa la comissió d'atacs terroristes" i l'"objectiu principal" del qual és "coordinar aquests aldarulls i accions terroristes utilitzant qualsevol mitjà possible", entre els quals s'inclou "una aplicació que proporciona informació sobre aquests aldarulls i permet als seus usuaris comunicar-se entre ells per coordinar aquestes accions" i que està carregada a GitHub.

Aquest és el text que la Guàrdia Civil ha remès a GitHub:

gov takedowns 2019 10 23 GuardiaCivil md at master · github gov takedowns · GitHub

El bloqueig obligarà ara els gestors de Tsunami Democràtic a migrar dominis i buscar nou allotjament. Dimarts a la tarda, el compte Anonymous Catalonia va anunciar a través del seu canal de Telegram que la companyia nord-americana havia bloquejat l'accés el reposador de Tsunami des de l'Estat espanyol.

tsunami democratic