“Llarena somos todos”. Així ha titulat l’exlletrat del Tribunal Constitucional, Joaquín Urias, l’última interlocutòria del Tribunal Suprem, que carrega contra la decisió de la justícia alemanya i obre la porta a canviar la rebel·lió per la sedició. “No fonamenta el que hauria de resoldre però fa molta política, amb amenaces a Puigdemont i crítiques furibundes als jutges alemanys”, sintetitza el jurista. “Aquest és el nivell del nostre Tribunal Suprem aquests dies”, rebla. Ho descriu com una "rebequeria" i un "disbarat".

En aquest sentit, el professor de Dret Constitucional critica que aquesta interlocutòria, que ratifica la negativa al permís de Jordi Sànchez per a la investidura, “posa una pedreta més en la degradació del nostre Estat de dret per part del poder judicial”. Urias acusa l’alt tribunal de tenir una “bola de vidre” quan sosté que una investidura de Sànchez “posaria en risc la vigència de l’ordenament jurídic” i provocaria mobilitzacions que alterarien la convivència. “D’on ho treu? Misteri”, ironitza.

Per altra banda, el jurista també carrega contra el Suprem perquè, “sense venir al cas”, ataca “de males maneres” el tribunal alemany que va denegar l’extradició de Puigdemont per rebel·lió. “Discrepa d’un altre tribunal i l’envesteix amb una irritació evident”, afirma Urias.