L'associació Universitats Catalanes pels Drets Civils ha lliurat aquest dimarts als eurodiputats de JxCat i ERC a Brussel·les (Bèlgica) un manifest contra la repressió de l'Estat. El manifest va ser aprovat el passat mes d'octubre per tots els claustres de les universitats catalanes

Concretament, el manifest es posiciona en contra de les condemnes imposades pel Tribunal Suprem als presos polítics i denuncia la "repressió indiscriminada" exercida per l'Estat.

A més, el manifest també denuncia "la repressió dels drets i llibertats", des del raper mallorquí Valtònyc als CDR detinguts el 23 de setembre del 2019 en el marc de l'Operació Judes, passant pels membres de la Sindicatura electoral i els detinguts per les protestes postsentència.

Entre els eurodiputats que han rebut l'associació del món universitari hi havia el president Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i l'eurodiputada d'ERC i dona de Raül Romeva, Diana Riba.

D'aquesta manera, representants de l'organització han volgut demanar "suport a la comunitat del Parlament Europeu". "No podem continuar en silenci davant la repressió", ha defensat Iñaki Rivera, professor de Dret Penal de la UB i Director de l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans

Els representants d'Universitats pels Drets Civils s'havien de reunir aquest dimarts al Parlament Europeu amb la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, però finalment no ho han pogut fer la suspensió d'activitats no legislatives arran del coronavirus. La seva participació s'ha ajornat a la reunió del mes que ve.