El prestigi de la Universitat Rey Juan Carlos cada dia està més en dubte des que va esclatar la polèmica del màster de Cristina Cifuentes. A aquest presumpte frau, s'hi van sumar rumors en la mateixa línia sobre Pablo Casado i han sortit a la llum diverses males praxis per part de professors i directors de graus. Però sembla que la cosa no acaba aquí.

La universitat feia una oferta especial en el preu dels màsters exclusivament per als militants i membres del partit d'ultradreta VOX. Segons informaven en una publicació a la seva web a principis del curs 2015-2016, el partit va tancar un acord amb l'Institut de Dret Públic de la Universitat Rey Juan Carlos i Vonselma Education que permetia cursar el Màster en Governança, Màrqueting Polític i Comunicació Estratègica per un 50% del preu oficial.

En un document on es detalla l'acord, es mostren els imports de la matrícula habitual, que ronda entre els 6.000€ i els 16.000€ depenent de si és presencial, semi-presencial o online. Aquests preus es rebaixen fins als 3.000€ - 8.000€ per als militants de Vox.

master vox

El màster en qüestió és un dels quatre que ofereix l'Institut de Dret Públic d'aquest centre i, actualment, figura a la seva pàgina amb un cost d'entre 5.000€ i 9.500€. Un s'hi pot matricular a través de la web, fent clic a "Afegir al carret" i amb la possibilitat d'introduir després "codis de cupons" de descompte o "continuar comprant".

L'acord el signa Fernando Herrero-Nieto, director del màster, president del grup Vonselma Education —part de l'acord— i també president de l'Associació Espanyola de Marketing Polític. Entre el professorat d'aquest màster, hi consta Enrique Álvarez Conde, director de l'Institut de Dret Públic, que hauria pressionat el professorat per falsificar l'acta del màster de Cifuentes.