El cas del mastergate de Cristina Cifuentes afecta ara Pablo Casado, actual vicesecretari de Comunicació del PP i la persona que s'estudia dins el partit com a possible relleu de la mateixa Cifuentes com a candidat a la Comunitat de Madrid.

Casado també assegura haver cursat el màster de Dret Autonòmic i Local de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC), el mateix que Cifuentes, encara que abans, entre el 2008 i el 2009, i així figura en el seu currículum oficial a la seva fitxa com a diputat del Congrés. Tanmateix, Casado ha admès a El País que no recorda si va assistir a classe ni si va fer els exàmens.

Casado argumenta que en el seu curs, anterior a l'aplicació del Pla Bolonya, no s'exigien aquests requisits amb rigidesa i que, en realitat, no és un màster, sinó un pla de preparació per al doctorat. Tot i això, fonts universitàries ho neguen i asseguren que tot i que la categoria del curs era diferent, això no canvia l'obligació d'anar a classe, realitzar exàmens i fer un treball al final del màster.

A més, un professor d'aquest màster que impartia classes aquell any afirma que Casado no figura en la llista d'alumnes de la seva assignatura. La universitat ja ho està investigant, tot i que de moment no ha volgut aclarir la situació, ni pronunciar-se sobre si efectivament Pablo Casado va cursar el màster i si apareix o no en la llista del seu curs, ja que al·lega que ho impedeix la protecció de les dades dels alumnes.

El popular defensa que el seu màster no és com el de la presidenta de la Comunitat de Madrid perquè abans del Pla Bolonya els màsters estaven molt menys regulats i cada universitat plantejava diverses fórmules per seguir les assignatures.

A més, Casado afirma que té la matrícula, les notes de les seves assignatures i conserva l'accés a la intranet de la universitat, però no recorda si va anar a classe ni si va fer exàmens. Tampoc ha mostrat cap documentació al diari que ha tret la informació, El País, tot i les reiterades demandes dels periodistes. El que sí que defensa, però, és tenir diversos treballs fets.

Després de publicar-se la informació, Casado ho ha negat i ha mostrat una imatge que, assegura, avala l'obtenció del màster.