Units per Avançar ha plantejat aquest dijous al PSC reeditar l'acord al qual van arribar el 2017 i tornar-se a presentar junts a les eleccions catalanes del 14 de febrer. En un comunicat, la formació ha explicat que el Consell Nacional del partit ha avalat per unanimitat reeditar aquest acord subscrit l'any 2017, que va derivar en la creació de l'actual Grup PSC-Units i que Units valora positivament.

Pel secretari general d'Units Per Avançar, Ramon Espadaler, la raó principal d'aquest pacte era poder presentar una alternativa catalanista que "treballés per la cohesió social i la convivència, i que fugís de les posicions extremes de l'independentisme i de l'immobilisme". Ha considerat que els comicis no seran "malauradament les primeres eleccions després del postprocés" i creu que les raons que els van unir el 2017 encara estan vives.

També ha assenyalat que l'actual crisi sanitària, econòmica i social derivada de la Covid-19 és la "crisi més important que pot viure l'estat del benestar", per la qual cosa aposta perquè les forces de la socialdemocracia i la democràcia cristiana s'uneixin per defensar-lo.

A més, veu l'independentisme cada vegada més fraccionat i, davant d'això, defensa "una proposta catalanista, cada vegada més incitadora i més unida al servei del país".