Una vintena d'ultres unionistes, part d’ells encaputxats, han fracassat aquesta matinada en el seu intent de despenjar la pancarta en defensa dels presos polítics i exiliats amb un llaç groc que penja del balcó principal del Palau de la Generalitat.

Agents dels Mossos d’Esquadra s’hi ha enfrontat i han evitat que l’escamot unionista pogués sostreure la pancarta. Hi ha hagut alguns enfrontaments i la policia ha identificat a quatre persones.

Els fets han tingut lloc poc després de la una de la matinada, quan el grup unionista, format per unes vint persones, ha arribat a la plaça de Sant Jaume preparat amb pals per arrencar la pancarta. Els mossos de guàrdia els han retirat el pal i hi ha hagut forcejament entre els policies i els unionistes, que han proferit crits contra el cos policial i contra el major Trapero.

Seguidament, una dotació dels ARRO s’ha desplegat davant del Palau i els ultres s’han retirat, amenaçant, això sí, amb tornar cada nit fins que no es despengi la pancarta.

El grup ultra segueix així els consells de Ciutadans, que ahir mateix van avalar els atacs dels escamots d’encaputxats contra els símbols en suport als presos polítics i els exiliats.

Per la seva banda, l’ajuntament de Barcelona va retirar ahir el seu llaç després de rebre un ultimàtum de la Junta Electoral.