La negativa del president de la Generalitat, Quim Torra, a pagar les tres multes que la JEC li ha imposat pels missatges que va enviar durant la campanya de les eleccions generals del 28 d'abril i pels llaços grocs no ha deixat indiferent l'unionisme. Poques hores després que el president Torra anunciés a través d'un tuit la seva negativa a pagar, han sigut diversos els dirigents unionistes que han esclatat contra la seva decisió.

Un dels primers ha estat el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, que en un to burlesc ha assegurat que Torra acabaria pagant la multa "amb la mateixa resignació franciscana" amb què ell va pagar una multa de trànsit. "Quan et retinguin l'import de la teva nòmina comprovaràs que això de la independència ja per un altre dia", ha afegit.

Un altre dirigent unionista que ràpidament ha respost les paraules del president Torra ha estat la nova líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, que ha acusat Torra "d'imitar" al fugat de Waterloo", en referència al president a l'exili, Carles Puigdemont, "mentre els ciutadans donen la cara davant la Justícia", ha relatat. "Es creuen impunes", ha conclòs.

En aquesta mateixa línia s'ha situat l'eurodiputat de Vox, Jorge Buxadé, que ha acusat Torra de mentir sobre el motiu de la multa i l'ha encoratjat a no pagar per després haver de pagar un "20% d'interessos de retard".

L'entitat unionista Societat Civil Catalana (SCC) ha estat molt més breu a l'hora de replicar Torra assegurant que li embargaran la quantitat a la que puja la multa de la JEC.