Els autodenominats GDR (Grups de Defensa i Resistència) i altres brigades que es dediquen a eliminar llaços grocs i altres elements a favor de la llibertat dels presos polítics han convocat una trobada a Barcelona, aquest dilluns a la nit, per desfer-se d'aquests elements. La primera concentració és a dos quarts de vuit davant el Departament d'Ensenyament i la segona a les deu de la nit a Francesc Macià.

Es tracta de l'operació Troya, que ha convocat unionistes de tot Catalunya, però també del País Valencià i de Madrid, a Barcelona als mateixos llocs on es preveuen trobades per pintar els carrers de color groc i penjar llaços. La intenció de l'operació Troya és que tal com es penja o es pinta un llaç, ells aniran darrere retirant-lo o esborrant-lo.

Dues convocatòries

Aquesta operació consta de dues parts que funcionen independentment; la primera és la que pot ser més conflictiva i està organitzada pels GDR. Es tracta de trobar-se a dos quarts de vuit de la tarda davant el Departament d'Ensenyament, al mateix lloc i hora on estan citats els independentistes per impedir la seva tasca. La intenció dels GDR és buscar la confrontació.

Els GDR han assegurat que hi haurà representants de la comarca del Bages, del Vallès Occidental, Vallès Oriental, del Barcelonès, Tarragona, Santa Coloma, Lleida, Girona, y l'Anoia. També indiquen que tindran el suport de membres dels Grups de Defensa i Resistència del País Valencià i de Madrid. A la convocatòria demanen "la presència de més gent per evitar que aquests il·legals embrutin més els carrers". 

Com que des de l'organització es preveu que els independentistes superin amb escreix els espanyolistes, hi ha una segona part del pla: "Entre la multitud independentista s'infiltraran elements constitucionalistes que faran fotografies dels llocs que es pintin de color groc". Així doncs, quan acabi l'acció a favor dels presos, començarà oficialment l'operació Troya. 

Troya comença avui a les deu de la nit i tornarà a fer la ruta que s'ha fet a la tarda per "netejar el que ha quedat pendent".

A la primera operació, la de les 19.30 h de la tarda, han confirmat assistència Els Segadors del Maresme, Diagrocs, Segagrocs, Brigada 155, Resistència Vallès, Groc&Lloc, Unidad Montcada, Alta Tabarnia, G.T.A. i Tabarnia Sur. El que no puguin treure aquests grups, fent de cotxe escombra darrere els independentistes, es farà a partir de les 22 h.

Dissolvent per les pintades

Els participants de la concentració de la tarda, la que pot ser més conflictiva, ja que posarà les dues parts cara a cara, s'equiparan amb pots de dissolvent per esborrar les pintades.