Ni amb el PP, ni amb el partit liderat per Eva Parera. Ciutadans, que es va ensorrar a les últimes eleccions catalanes obtenint només sis diputats, diu que no té cap ganes d'arribar a acords electorals amb el PP ni amb Valents, i creu que passat l'ensorrament del 14-F, es recuperaran.

Després que el PSC els arrabassés el lloc de la força més votada, el líder taronja a Catalunya, Carlos Carrizosa, opina que com els socialistes no desenvolupen el mateix paper que Cs "de dic de contenció del nacionalisme", els ciutadans reconeixeran la feina del seu partit quan hi hagi noves eleccions, segons ha dit en una entrevista d'Europa Press. Carrizosa també ha explicat que al febrer està previst que el partit inauguri una nova seu al barri de l'Eixample de Barcelona, més gran que l'anterior que tenien al carrer Balmes, en espera que acabin les obres que actualment estan en marxa.

Considera que els partits constitucionalistes estan obligats a arribar a acords marc en defensa dels drets catalans i la Constitució, però, literalment ha dit que no te "gens de ganes d'arribar a cap mena d'acord electoral amb el PP", després dels reiterats intents dels dirigents del PP perquè Cs desaparegui, opina.

Segons Carrizosa, no creu que ara sigui el moment de plantejar possibles acords del seu partit amb els populars davant "l'OPA hostil a la qual estan sotmetent Cs", però sí que s'ha mostrat disposat a asseure's, els cops que calgui, amb el president del PP, Alejandro Fernández, amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i amb el líder de Vox, Ignacio Garriga, per defensar els principis i els drets que consagren la Constitució.

En la seva opinió, el PP català passa "per moments molt baixos" amb un lideratge de Fernández que opina que està en qüestió, per la qual cosa no creu que sigui una marca que sumi actualment, i també considera que són dues formacions molt diferents perquè mentre els populars formen part de la família conservadora europea, Cs està integrada en la liberal: "És millor que conservem les nostres pròpies identitats i lluitem conjuntament pel que hem de lluitar sense fissures", ha subratllat Carrizosa.

També ha compartit amb la líder del seu partit, Inés Arrimadas, que la negociació amb el PP el 2019 va ser un "error" i que no van calibrar degudament la manera d'actuar d'aquest partit quan els van atorgar la presidència a quatre comunitats autònomes, cosa que hauran de tenir en compte en un futur, ha avisat.

Municipals

No obstant això, sí que s'ha mostrat obert a valorar possibles aliances electorals en les eleccions municipals del 2023 a determinades poblacions "per no deixar el vot constitucionalista sense representació", tot i que ha recalcat que encara falta molt temps per a aquests comicis, que s'haurà d'anar municipi per municipi i que s'haurà de veure l'esdevenir de la política.

A Barcelona, malgrat tot, aspiren a presentar-se en solitari i descarten així la possibilitat d'entendre's amb Valents. I és que considera que és "un invent que s'està intentat engegar per donar sortida a una senyora que actualment és diputada del PP i que estava disposada a donar suport als pressupostos d'Ada Colau, fins que va arribar ERC a oferir-li ajuda", en referència a Parera.