La formació política Valents, els hereus de Manuel Valls que fins aquesta setmana s’anomenaven Barcelona pel Canvi, han mostrat aquest dijous el seu suport a la permanència de la Prefectura Superior del Cos Nacional de Policia (CNP) al seu emplaçament a la Via Laietana, malgrat que fins i tot el govern espanyol ha admès que en aquesta comissaria es va practicar la tortura durant el règim polític anterior i que en l’actual, tot indica que no s’han aturat pas. Aquest dijous mateix, a més, s’ha sabut que el CNP, juntament amb la Guàrdia Civil, són responsables de bona part de les discriminacions lingüístiques

En una compareixença davant els mitjans prèvia a la celebració del ple municipal, on s’han aprovat els pressupostos precisament amb el suport de Valents, la líder d’aquesta formació, Eva Parera, ha mostrat la seva satisfacció per les inversions en seguretat que recullen els pressuposts municipals i ha insistit a mostrar suport en el fet que, a curt termini, la prefectura de la policia espanyola continuï al centre de la ciutat malgrat que tant el Govern com l’Ajuntament defensen la marxa del CNP i la conversió de l’edifici en un espai de memòria.

Suport de manifestacions d'ultradreta

Tot i que la prefectura ha estat escenari d’entusiastes mostres de suport per part de manifestacions de signe espanyolista i d’ultradreta en els darrers mesos, Valents ha volgut destacar les manifestacions de signe contrari, que exigeixen la marxa dels policies espanyols i les ha titllades de “violentes”, tot assenyalant que “la permanència de la Policia Nacional [espanyola] a Via Laietana és una victòria davant dels radicals”.

A més, la regidora Eva Parera ha destacat que “la seguretat a la ciutat de Barcelona ha de ser una prioritat del consistori” i ha assenyalat que “l'única manera d'acabar amb el procés és aconseguint que els partits independentistes no toquin poder”.

Sí als pressupostos

Valents ha aprofitat la compareixença per confirmar al seu suport als pressupostos pel 2022 assenyalant que van dirigides a reformes i infraestructures a diferents zones de la ciutat. Entre elles es troben l'inici de les obres de la Rambla o la reforma del Mercat de Galvany. També destaquen l'augment de la partida a les beques menjador, els ajuts a la pràctica esportiva o els fons destinats a reactivació econòmica.

Valents és una formació que se suma a les diverses forces unionistes de Catalunya, però vol marcar diferències assegurant que el seu objectiu és “omplir l’espai que deixen les forces constitucionalistes amb escassa implantació a Catalunya”, tot i que la seva líder, Eva Parera, és alhora diputada pel Partit Popular al Parlament de Catalunya.

 

Imatge principal: Valents ha escenificat el seu suport a la policia espanyola / Valents