Després de les crítiques d’aquest matí del bloc sobiranista a les paraules del discurs de Nadal de Felip VI,  membres del PP, PSOE i C’s han celebrat les paraules del Monarca i li han agraït el missatge.

El vicesecretari general de comunicació del PP, Pablo Casado, ha qualificat d'"optimista i ambiciós" el discurs pronunciat ahir pel rei Felip VI en el seu tradicional missatge de Nadal, amb un "missatge clar als populistes i secessionistes".

En declaracions a Palència, Casado ha sostingut que “per a un bon entenedor n’hi ha prou amb poques paraules”, en referència a les paraules del Monarca en què va parlar d'"unitat enfront de qui intenta separar i dels que intenten fer valer els seus interessos partidistes per sobre dels generals ".

El responsable de comunicació del PP ha destacat, a més, del discurs del rei Felip VI el seu missatge que "no complir la llei és un empobriment moral de la societat".

Casado ha afirmat que va ser un discurs "optimista i ambiciós", que ha arribat "al nivell del carrer", i en què ha recapitulat el passat recent, ha invocat la necessitat d'unió i ha parlat de futur mirant als joves.

“Braços oberts i mans esteses”

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha valorat avui el tradicional discurs de Nadal del Rei Felip VI i el seu contingut social. Ha dit que va tenir la mirada més posada en el futur que en el passat i que va destacar el que uneix els espanyols per sobre del que els pugui diferenciar.

Hernando ha comparegut a la seu nacional del PSOE, a Madrid, per oferir l'opinió del seu partit sobre l'al·locució del Rei, en què va advocar per una Espanya de "braços oberts i mans esteses", en què la convivència democràtica estigui basada "en el respecte a la llei" i en la unió, perquè no és temps per a "fractures" ni divisions internes.

Els socialistes coincideixen amb el Monarca en la confiança en el país i a reconèixer l'esforç que han fets els espanyols per enfrontar-se a la crisi, i consideren "molt encertat" que el Rei hagi fet una crida per lluitar contra la desigualtat, perquè, segons el parer d'Hernando, la recuperació econòmica "només serà sostenible quan desapareguin les desigualtats".

Valoració positiva de C’s

El vicesecretari general de Ciutadans (C's), José Manuel Villegas, ha considerat avui que el rei Felip VI va tractar ahir a la nit en el missatge nadalenc "temes que són fonamentals per a l'Espanya d'avui", i ha subratllat que el seu partit està "bàsicament d'acord" amb les idees que va transmetre el Monarca.

En declaracions a la premsa a Barcelona, Villegas ha fet una "valoració positiva" del missatge del Rei i ha destacat "el que es va dir respecte a als que volen saltar-se les lleis".

"Saltar-se les lleis i enfrontar-nos els catalans entre nosaltres i amb la resta dels espanyols. Aquest enfrontament genera desgast, genera perjudicis econòmics, però serà estèril perquè ningú no pot saltar-se les lleis. Ningú no pot negar el dret a decidir a tots els espanyols sobre el que incumbeix a tots els espanyols", ha recalcat Villegas.

Un altre aspecte del missatge de Felip VI que ha destacat el dirigent de Ciutadans és el que fa referència a la crisi econòmica, "a la necessitat de solucionar la situació dels que han caigut pel camí i l'han patit més profundament".