Després que dimecres passat deixés ben clar que CCOO no farà una crida a la participació del referèndum de l'1-O, i que ahir el sindicat carregués contra el seu líder per aquest motiu, avui el líder de CCOO, Unai Sordo, ha sortit a apagar els focs i ha deixat anar a Onda Vasca que el marc d'autogovern de Catalunya "ha de ser votat per les institucions i per la ciutadania catalana mitjançant un referèndum".

Sordo ha rectificat ara justificant-se sota l'argument que la reacció dels afiliats és "poc matisada" i ha assegurat que es basa en unes declaracions que ell no va dir. "El que jo vaig dir, no ho dic jo. Ho diuen les pròpies CCOO de Catalunya, i és que CCOO no és convocant d'aquest referèndum, no és que cridi a la participació". 

En aquest context, ha ressaltat que l'anàlisi que la central fa de la situació a Catalunya és que el marc d'autogovern dels catalans, "que ha de ser producte d'una negociació política de debò, no pot estar sotmès a la judicialització de la vida política que pretén el PP".

"Aquest marc d'autogovern ha de ser votat per les institucions catalanes i també per la ciutadania catalana mitjançant un referèndum. Això no ho poso en dubte", ha ressaltat.