El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha afirmat que l'actual deriva en la qual està immers el Govern "no va a bon port" i que l'organització sindical "no cridarà a la participació en el referèndum convocat per a l'1 d'octubre.

Així ho ha assenyalat Sordo, preguntat sobre aquest tema en l'esmorzar informatiu organitzat per Fórum Europa, on també ha assegurat que CCOO "fa temps que diu" que el poder de decisió dels catalans ha de donar-se en una negociació que sigui àmplia i que se situï dins el marc legal.

També ha assegurat que si es requereix algun tipus de reforma constitucional haurà de donar-se en el marc parlamentari i haurà de ser refrenada per tots els espanyols. "Cal tenir altura de mires i ressetejar el que està passant des de l'acord polític i amb negociació, perquè el conflicte de Catalunya és de fons i té calat", ha afegit.

D'altra banda, ha insistit que la delegació del sindicat a Catalunya no permetrà que cap treballador se situï en zona de risc" a la regió i ha sol·licitat que es tingui una posició de "salvaguarda" i "certesa" per als treballadors públics catalans i els seus interessos.