Els independentistes afiliats a Comissions Obreres (CCOO) han lamentat que el secretari general del sindicat, Unai Sordo, descartés cridar a participar en el referèndum de l'1 d'octubre, i creuen que aquesta posició "posa en dubte les decisions de les institucions democràtiques de Catalunya i la voluntat del 80% de la ciutadania catalana", així com de l'afiliació del sindicat.

En un comunicat d'aquest diumenge, el col·lectiu Sindicalistes de CC.OO. per la Independència i la República Catalana creu que les paraules de Sordo "es contradiuen amb la posició que la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC) va prendre en el seu últim congrés i amb la participació del sindicat en el Pacte pel Referèndum".

A contracorrent

Així mateix, critiquen que, encara que es fa una crida a resoldre el conflicte a través de la negociació política, "s'ignoren les diferents negatives a aquesta negociació de la majoria de la representació política al Congrés dels Diputats" i les massives mobilitzacions de la ciutadania catalana des del 2010.

És per això que creuen que Sordo "dona suport a constrènyer de nou la voluntat del poble català en el marc d'una futura reforma de la Constitució i de la votació de tota la població espanyola sobre la relació entre Catalunya i l'Estat", en lloc d'implicar-se perquè l'Estat dialogui i escolti les demandes de la societat catalana.

Per tot això reclamen que es respectin les decisions preses pels catalans i l'autonomia de la CONC.