Grups d’ultradreta han convocat aquest 10 de juny una manifestació davant la seu de TV3 a Sant Joan Despí. El lema de la concentració és “Basta ya de generar odio. Por el cierre de la TV3” (sic). La majoria dels convocants són els protagonistes de l’informatiu “¡Arriba España!”, que el programa 30 Minuts de TV3 va emetre el passat 27 de maig: Democracia Nacional, Falange, Somatemps, Españoles de Bien o els Grups de Defensa i Resistència del Bages i Girona.

Segons el manifest dels organitzadors, la televisió pública catalana és “una trinxera des de la qual cada dia es dispara contra Espanya”. Afegeix que “[TV3] s'ha convertit en l'altaveu i la coordinadora del cop d'Estat secessionista sense que el govern tou i covard del PP s'hagi dignat a prendre ni una sola mesura bàsica com és el seu tancament o, almenys, la retirada del seu generós finançament”.

Les acusacions que TV3 adoctrina són una constant de l’espanyolisme, destacadament en el discurs del Partit Popular i de Ciutadans. Aquest assenyalament és combustible per als grups més radicals, com els que van assaltar la seu de Catalunya Ràdio, a la Diagonal de Barcelona, el passat 27 d’octubre (a la foto). En aquella ocasió, els ultres també van impedir a empentes la feina d’un equip de BTV, la tele pública de Barcelona, i van trencar un retrovisor del cotxe de l’emissora.