Apel·lant a "recuperar el seny", Societat Civil Catalana ha convocat per aquest diumenge una "gran manifestació cívica" contra l'independentisme i a favor de la unitat d'Espanya. A la convocatòria de la plaça Urquinaona s'hi han adherit Ciutadans, el PP i una vintena d'entitats més. Però també han cridat a anar-hi organitzacions ultres, com és el cas de Democracia Nacional.

En un comunicat, el partit xenòfob i feixista ha convocat els seus militants i simpatitzants a assistir-hi. Asseguren que tenen diferències amb els convocants, perquè no surten en nom de la unitat d'Espanya, sinó en defensa de la democràcia i Constitució. No obstant això, Democracia Nacional considera que els fets són tan greus que demana a les seves bases "que se sumin a aquesta convocatòria amb el màxim respecte a les normes establertes pels convocants".

"Tot i no estar d'acord amb la convocatòria, els nacionalistes espanyols creiem que una gran majoria d'assistents estan preocupats per la possible ruptura d'Espanya i no per un conjunt de lleis, moltes d'elles anacròniques, nefastes i que s'han demostrat inútils i ineficaces", expliquen. De fet, responsabilitzen el "règim del 78" de "tot el que està succeint".

També han convocat a la concentració organitzacions com Somatemps, presidida per Josep Alsina, que ha estat vinculat a diferents organitzacions neofeixistes, com el partit Movimiento Social Republicano (MSR), el referent del grec Alba Daurada a l'Estat espanyol. En un comunicat, criden a manifestar-se "per la salvació de Catalunya i la de l'Espanya sencera".

"Després d'arribar a un pacte de cavallers, les principals associacions cíviques antinacionalistes aniran agermanades a aquesta manifestació, per a demostrar que hi ha una majoria silenciosa a Catalunya contra el colpisme de la Generalitat", diuen des de Somatemps. "Ja no hi ha protagonismes ni personalismes. Hi acudirem totes les associacions amb les nostres banderes i pancartes".